24 000 души са карантинирани в България и над 200 производства

...
24 000 души са карантинирани в България и над 200 производства
Коментари Харесай

24 000 души са под карантина у нас, МВР ги следи



24 000 души са карантинирани в България и над 200 производства са формирани за нарушаване на ограниченията, свързани с изключителното състояние, заяви на брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Той разяснява, че ограниченията, наложени за ограничение на придвижването от и към регионалните градове, последователно се възстановяват, като се дава приоритет на прекосяването на медицински служащи и реализатори на неотложни действия.

Маринов уточни, че най-големи проблеми има при влизане от Перник в София, като към 12 часа в петък опашката на Владая е била към 2 км.

Вътрешният министър напомни, че за попълване на погрешни данни в декларациите, с които се минава през КПП-ата, се носи наказателна отговорност.

Той добави, че Министерство на вътрешните работи особено следи за съблюдаване на ограниченията в циганските махали.

България купува 1 милион теста за Covid-19

България ще закупи 600 хиляди Пи Си Ар (PCR) теста и настрана 400 хиляди бързи теста за Covid-19, заяви министър председателят Бойко Борисов на конференция в Министерски съвет. Договарянето на покупката ще бъде без медиатор.

България има средства да закупи тези един милион теста, посочи министър председателят.

Борисов прикани да се съблюдават рестриктивните мерки и да се дава опция на лекари и медицински лица да минават през КПП-тата.

Той уточни, че част от решенията на Европейския съвет са ориентирани против разпространяването на погрешна информация за ковид и благодари на медиите за уравновесеното отразяване на рецесията.

Според премиера в осъществяване на решенията на Европейския съвет приоритет става снабдяването с защитни средства и консумативи за битка с заболяването.

Борисов уточни, че страните от Европейски Съюз са призовани да разширят кръга на тестваните лица и че общността ще предизвиква научната активност, ориентирана към ограничение на разпространяването на заболяването.

Министър-председателят сподели още, че по-масово тестване може да има през май, а към този момент щабът ще се ограничи до така наречен " представителна извадка ", която да даде опция да се предвижда развиването на епидемията.

Що се отнася до опцията банките да отпускат безлихвени заеми, Борисов повтори, че в сряда се чака решението на Българска народна банка и комерсиалните банки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР